Nio tips på hur du optimerar bilderna i din dejting profil. Förutom de tekniska detaljerna som skärpa och bildutsnitt, är det en hel del saker du bör tänka på. Vare sig du letar efter din soulmate eller en het dejt för helgen. För även om bilden är ”bra” så måste den påverka betraktaren så mycket att personen är beredd att gå till action. Det vill säga högersvajpa dig eller matcha din profilbild.

TIPS 1 – Din utstrålning är A & O

Bilden behöver utstråla något. Varför inte värme eller glädje, kanske självkänsla, pondus, ödmjukhet eller sensualitet. Alltså det som du vill att betraktaren skall fastna för. Här rekommenderar jag att du väljer något som inte är allt för snävt. Allt för att kunna attrahera så många som möjligt på din första bild. För trust me, du vill attrahera många i början!

TIPS 2 – Posering

Den posen du väljer säger ganska mycket om dig, så även här väljer du en pose/rörelse som är lagom neutral, men stark. Inte heller här vill vi skrämma bort någon potentiell dejt, på första bilden.Vad du väljer beror ju på om du vill förstärka något eller tona ner. Du kommer undan med det mesta om du har ett leende på läpparna. Se tips nr 7.

TIPS 3 – Energi!

Det säger mycket om oss. Är du en lågmäld person som gillar att göra lugna saker, så ta fram det. Kanske över en bok, eller med en kopp kaffe i handen. Är du som jag, som har svårt att sitta still, så måste ju det också synas. Kanske genom yviga gester eller att du är i rörelse när bilden tas.

TIPS 4 – Välj miljö med omtankte

Var trivs du bäst? Det definierar så klart inte hela din personlighet. Men om du föredrar skog framför krog, eller vise versa. Så är det nu som du skall outa det! Klart att opposite attracts, men i verkliga livet är det faktiskt inte så himla vanligt. (här börjar vi skilja agnar från vetet)

TIPS 5 – Vad utstrålar dina kläder

Tänk igenom vad du skall ha på dig. För precis som i föregående punkt, förstärker du dina intressen med kläder. Ta gärna med dig några ombyten. Eller alternativ om du får en sista-sekunden-tvivel vid fotograferingstillfället. Måste jag nämna att du både du och kläderna skall vara hela och rena.

TIPS 6 – Våga helbild

En av bilderna måste faktiskt vara en helbild. Enligt alla undersökningar kan det vara en deal-breaker. Man vill se hur du ser ut, hela du. Var ”där”.Försök att vara så närvarande du bara kan, när du tar bilden. Inte fladdra iväg vare sig med blicken eller i tanken. För upplevs du flyktig ut på bilden, känns du faktiskt inte lika seriös.

TIPS 7 – Glöm inte att ha kul

Skratta, fnissa, garva, le. Det är ju det mest avväpnande och charmigaste som finns. Att mötas av ett leende. Man blir liksom glad själv. Ett skratt tyder på självförtroende och upplevs genuint. Om… det är ett äkta skratt vill säga. Och det ser du på ögonen. Att skratta tar lite udden av det pretentiösa och vi är mycket mer förlåtande om personen på bilden skrattar.

TIPS 8 – Ärlighet varar längst

Ärlighet varar längst.Var ärlig, då menar jag inte att du skall lämna ut privata grejer. Men när det gäller bilder finns ingen förlåtelse eller förlåtelse för… ”-Ops, jag la visst upp engammal bild”. Bilderna skall vara tagna typ ”nu”. Inte 10 år eller 15 kilo sedan. Att lägga upp gamla bilder tyder på ruskigt dålig självinsikt. Eller att du är lat eller till och med arrogant, eller att du inte har koll. Har du för avsikt att gå på dejt, IRL så är det få dejt partners som uppskattar den sortens överraskningar. Är du inte personen på bilderna, jobbar du i uppförsbacke hela den dejten.

TIPS 9 – Din text, såklart!

Skriv en skön text. Använd helst bara superlativ, och skriv om möjligheter istället för att rada upp tillkortakommanden. Ingen vill träffa en bitter jäkel. Är du bitter? Då är mitt tips att jobba bort det innan du kastar dig ut i dejtingvärlden. Skippa dessutom klyschor som, jag gillar att resa. Menar du weekend resor till New York och Milano var och varannan helg eller en-om-året charterresa till Turkiet. Inget fel på något, men det skapar förväntningar som kan bli heeeelt fel. Att dejta är både komplext och superkul. Så det blir vad du gör det till. Enjoy the ride liksom, men ge inte bort din tid till vad och vem som helt. Att det är kommunikation och tydlighet, både mot sig själv och andra kan väl betraktas som en ganska bra avslutande sammanfattning. Lycka till och glöm inte att ha kul brothers and sisters!

För personliga bilder och hjälp med text kontaktar du mig!


Göteborg, Båstad/Torekov & Djursholm

0708-123434
info@fotografcecilia.com