Så vad skall jag ha på mig, eller snarare, vad skall jag inte ha på mig, inför en fotografering? Mitt svar på den frågan är alltid, ”det beror på”.

-Vem är du och vad vill du förmedla.

Vare sig du klurat ut det eller inte, så tror jag att min snabb guide kan vara till god hjälp. Häng med här, så skall jag berätta vad jag tycker fungerar bäst!

Hela och rena kläder, så klart! Speciellt blankslitna kavaljer och skrynkliga skjortor drar ner helhetsintrycket. Tänk gärna; AW. Lite festligare med andra ord, men ändå med en jobb touch. Undvik helst vita skjortor till mörkblå kavaj… om inte det är ditt signum vill säga. Mönster tar lätt fokus från dig, välj med fördel enfärgade toppar/skjortor, mönster kan du ha på din slips, näsduk eller sjal.

Svart mot svart är cool. Mjuka färger (pastell) är smickrande för de flesta hudtoner. Fall och draperingar och blanka material förhöjer känslan.

BIG no no är slitna t-shirts, om du inte är en rockstjärna vill säga. Kortärmade skjortor (om du inte är ett golfproffs) Skrynkliga kläder passar, ingen. Inte mjällregn på axlarna heller. Glöm inte att ränder på tvären breddar och ränder på höjden förlänger. Använder du det på rätt sätt/ställe kan du får fram supersmickrande resultat. Andra mönster och prints kan, som jag skrev tidigare, upplevas rörigt, så använd det hellre som en accessoar.

Har du ansiktshår, håll det ansat. Har du torrt skägg, använd hårolja. Har du torr hy och fnasiga läppar, gör du med fördel en peeling och sedan återfukta generöst. Har du längre hår eller utsläppt, locka eller platta gärna ”ihop” topparna. Spretiga toppar och frissigt hår ger ett slarvigt och en lite outdated framtoning.

För vi (ni) vill ju sprida en känsla och ett intryck av att vi är “paketerade” att vi har koll på läget. Att vi är ”med” och inte inte en trött föredetting. Att vi är förtroendeingivande.Bestäm vilken frisyr du skall ha innan fotograferingen, annars är det lätt att man panik-ändrar och så blir det till slut bara mischmasch av allt.

Makeup kan jag hjälpa dig med, men då måste du boka det innan. Annars lägger du en AW-makeup. Blanka pannor fixar jag, likaså mörka ringar under ögonen och utslag etc.Det går att korrigera mycket i Photoshop, men grundmaterialet (du )måste ändå vara optimerat. Inte bra för min skull, utan också för din.För om du känner dig som ditt snyggaste och bästa. Syns det både på din hållning och ditt kroppsspråk, men framför allt i dina ögon!

Hur du skall posera när du kommer hit, är mitt jobb. Likaså att få dig avslappnad och glad! Har du några frågor eller funderingar, kontakta gärna mig!Häng med till nästa inlägg, där jag berättar hur du skall få fram den där glimten i ögat och rätt känsla, inför en fotografering